Iemand ervaring met het koud roken van zalm?
koudroken van zalm
-
- zeebaars
- Berichten: 286
- Lid geworden op: 24-02-2012 22:52
in vriezer steken uw filets met vel aan.
uinemen en inwrijven met zout en bruine suiker.
naar smaak laten pekelen (droogzout)
je hebt er die het 24uur laten trekken of zelfs nog langer.
enkele uren laten in koud stromend water (kraan open zetten) het overtollige zout wegtrekken.
laten drogen en dan roken maar.
met eiierdoosjes. eventjes het eierdoosje in gang steken en dan uitdoven met je zaagsel of krullen. let wel op dat het zaagsel geen vuur vat op tijd eens gaan kijken want anders zalm omzeep (warm)
uinemen en inwrijven met zout en bruine suiker.
naar smaak laten pekelen (droogzout)
je hebt er die het 24uur laten trekken of zelfs nog langer.
enkele uren laten in koud stromend water (kraan open zetten) het overtollige zout wegtrekken.
laten drogen en dan roken maar.
met eiierdoosjes. eventjes het eierdoosje in gang steken en dan uitdoven met je zaagsel of krullen. let wel op dat het zaagsel geen vuur vat op tijd eens gaan kijken want anders zalm omzeep (warm)